Lov i ribolov

Početak Aktivnosti Lov i ribolov

Sokobanjska lovišta kojima gazduje LU “Soko” i JP “Srbija šume”, bogata su sitnom i krupnom divljači. Stravstveni lovci se mogu okušati u lovu na zeca, fazana, jarebicu, prepelicu, šumsku šljuku, divlju svinju i srnu. Angažovanjem JP „Srbija šume“, izvršena je reintrodukcija jelenske divljači, koja se nastanila na sokobanjskim planinama, pre svega na Bukoviku.


Lov u lovištima se obavlja u skladu sa zakonom, a sprovodi se organizovano, po propisima nadležnih organizacija i institucija, Lovačkog udruženja “Soko” i JP “Srbija šume“. Za sve informacije u vezi sa lovostajem i izdavanjem dozvola za lov, obratiti se LU “Soko” putem telefona na broj: +381 18 830 226.


Oba vida ribolova i rečni i jezerski su veoma atraktivna. Pored velikog broja vrsta bele ribe, u gornjem toku Moravice, pravi virtuozi u ovom sportu mogu da se oprobaju i u lovu na potočnu pastrmku, po principu „uhvati i pusti“. Kada je u pitanju ribolov na jezeru tu ne morate da budete profesionalac, dovoljno je da zabacite mamac i ulov je tu. Bovansko jezero spada u jedno od najbogatijih srpskih jezera plemenitim vrstama ribe: som, smuđ, šaran, amur, tolstolobik, klen, grgeč, linjak i vrstama bele ribe: srebrni karaš, deverika, bodorka (žutooka), beovica.

 

Udruženje sportskih ribolovaca „Moravica“ se brine o stanju ribljeg fonda u reci i oba jezera i izdavanju dozvola za ribolov. Za sve informacije u vezi sa izdavanjem dozvola za ribolov, obratiti se udruženju putem telefona na broj: +381 64 27 18 547.

divider veliki gornji

sokobanjska AVANTURA

Ostale aktivnosti u Sokobanji