Ekstremni sportovi u Sokobanji

Početak Aktivnosti Ekstremni sportovi

Tereni i okolina Sokobanje su pravo mesto za sve one željne sportskih izazova i podviga. Posetioci koji su u potrazi za avanturom i uzbuđenjem mogu se oprobati u adrenalinskim sportovima kao što su: ronjenje na dah, mountainbiking, freeclimbing, orijentacioni kros, skokovi u vodu, paraglajding, jedrenje na Bovanskom jezeru, vožnja kajakom, spuštanje u Rtanjsku ledenicu…


Svake godine u Sokobanji se održavaju i takmičenja iz ekstremnih sportova, tako da posetioci koji nisu spremni sami da se oprobaju u ovim sportovima, mogu posmatrati profesionalce kako to rade.

divider
divider
divider

U organizaciji paraglajding kluba „Grunf” iz Niša i Sportskog saveza opštine Sokobanja, u Sokobanji se održavaju takmičenja u letovima paraglajderom nacionalnog, evropskog i svetskog ranga. Poletište je sa Ozrena, sa veoma atraktivne paraglajding piste. U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Sokobanja, u Sokobanji se povremeno održavaju i brdske auto trke u okviru Nacionalnog šampionata. Trka se održava na Ozrenskom putu između Sokobanje i sela Jezera.

 

U Sokobanji se svake godine održava ekstremna štafetna trka „4 elementa“, u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije i Srpske Skyrunning asocijacije. Svaka ekipa ima pet takmičara koji učestvuju u 5 različitih sportskih disciplina: paraglajding, planinski biciklizam, plivanje, vožnja kajakom, trčanje. Takmičenje se održava na Rtnju i Bovanskom jezeru.

sokobanjska AVANTURA

Ostale aktivnosti u Sokobanji