Nastavljena implementacija projekta „Turizam i futurizam“

                                                      

Nakon ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji 07.05.2020. godine i u Republici Bugarskoj 13.05.2020. godine i ublažavanja mera koje su uvedene radi suzbijanja epidemije zarazne bolesti COVID-19, Upravljački organ Programa Interreg-IPA CBC Bugarska – Srbija odlučio je da ponovo pokrene izvršenje ugovora Ugovora o subvenciji br. RD-02-29-92 / 16.05.2019. i obavestio je projektne partnere NVO Lokalna inicijativa za grad Vršec i Turističku organizaciju Sokobanja da mogu da nastave sa implementacijom projekta „Turizam i futurizam“, počevši od 14. maja 2020. godine, tako da je rok za izvršenje ugovora produžen do 02. jula 2020. godine.

Projektni partneri su nastavili sa implementacijom projektnih aktivnosti koje podrazumevaju izradu Programa razvoja turizma Sokobanje i marketing strategije prekograničnog regiona Sokobanja-Vršec, kao i izradu mobilne aplikacije koja će predstaviti turističku ponudu Sokobanje i Vršeca. Pojedine aktivnosti koje podrazumevaju prekogranična putovanja, još uvek ne mogu biti realizovane, dok ne dođe do ublažavanja mera koje važe prilikom prelaska granica (obavezni karantin u trajanju od 14 dana ili potvrda o negativnom testu na virus SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata). Takođe na snazi je mera koja dozvoljava okupljanje do 50 lica u zatvorenom prostoru u Republici Srbiji, a u Republici Bugarskoj dozvoljeno je okupljanje do 10 lica. Očekuje se da će pomenute mere biti dodatno relaksirane tokom juna, tako da će u narednih 45 dana biti realizovane i preostale aktivnosti.

Ovaj projekat sufinansira Evropska unija kroz

Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove objave je Turistička organizacija Sokobanja i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa.

Ostavi poruku odgovori

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.