Manifestacija „Nušićevi hajduci“ od 18. do 20. oktobra

U petak 18. oktobra počinje manifestacija pod nazivom „Nušićevi hajduci“, koja okuplja sve škole sa imenom Branislav Nušić, iz Srbije i regiona, a održava se od 18. do 20. oktobra u Sokobanji. Organizator manifestacije je „Nušić fondacija“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanja, SŠ „Branislav Nušić“, Sokobanja i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“, Sokobanja. Sokobanja će ovom prilikom ugostiti mlade ljude koji žele da nauče nešto novo o Branislavu Nušiću, da se oprobaju u pozorišnoj umetnosti i steknu nova poznanstva sa svojim vršnjacima iz cele Srbije i regiona.
Otvaranje izložbe pod nazivom: „Sva lica Branislava Nušića“, viđena okom karikaturiste Tovirac Zorana, u petak sa početkom u 18 časova u galeriji Legatu, označiće početak manifestacije „Nušićevi hajduci”. Takmičarski deo manifestacije biće održan u subotu 19. oktobra sa početkom u 14 časova u amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja, kada će svih šest osnovnih škola, koje nose ime našeg poznatog komediografa, odigrati predstave koje su pripremili. Stručni žiri biće sastavljen od predstavnika svih organizatora. Za sve zainteresovane građane i goste, koji žele da pogledaju predstave, ulaz će biti slobodan.
Učenici Srednje škole „Branislav Nušić” iz Sokobanje prikazaće svoju predstavu u revijalnom delu, u subotu od 17:30 u Legatu Miluna Mitrovića, imajući u vidu da su domaćini i jedina srednja škola koja nosi to ime. Nakon završetka predstave biće održan muzički koncert „Muzikom kroz Nušićev put oko sveta“.U subotu će biti održan kviz znanja o životu i radu Branislava Nušića, u prostorijama srednje škole sa početkom od 10 časova. Proglašenje najboljih učesnika, dodela nagrada i zajedničko fotografisanje obaviće se u Legatu Miluna Mitrovića od 12 časova, što će ujedno biti i kraj manifestacije.

Ostavi poruku odgovori

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.