Sutra počinje manifestacija „Nušićevi hajduci“

U petak 12. oktobra počinje manifestacija pod nazivom „Nušićevi hajduci“, koja okuplja sve škole sa imenom Branislav Nušić, iz Srbije i regiona, a održava se od 12. do 14. oktobra, Sokobanji. Organizator manifestacije je „Nušić fondacija“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanja, SŠ „Branislav Nušić“, Sokobanja i Narodna biblioteka „Stevan Sremac“, Sokobanja. Glavni cilj manifestacije je da Sokobanja ugosti mlade ljude koji žele da steknu nova znanja o Branislavu Nušiću, nova iskustva kroz dramske forme i nova poznanstva sa svojim vršnjacima iz cele Srbije i regiona.

Otvaranje izložbe pod nazivom „Mnogostruki stvaralac Branislav Nušić”, sutra sa početkom u 18 časova u galeriji Legatu, označiće početak manifestacije „Nušićevi hajduci”. Takmičarski deo manifestacije biće održan u subotu 13. oktobra sa početkom u 13 časova u kongresnoj sali hotela „Moravica”, kada će svih šest osnovnih škola, koje nose ime našeg poznatog komediografa, odigrati predstave koje su pripremili. Stručni žiri biće sastavljen od predstavnika svih organizatora. Za sve zainteresovane građane i goste, koji žele da pogledaju predstave, ulaz će biti slobodan.

Učenici Srednje škole „Branislav Nušić” iz Sokobanje prikazaće svoju predstavu „Gospođa ministarka” u revijalnom delu, imajući u vidu da su domaćini i jedina srednja škola, koja nosi to ime. Nakon završetka predstave, biće održan kamerni muzički koncert i dodela nagrada najuspešnijim školama.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u subotu će biti održan i „Hajdučki kros” u okviru koga će učesnici obići određena mesta, koja su u vezi sa boravkom Nušića u Sokobanji. To će istovremeno biti takmičenje u orijentaciji, ali i u znanju o životu i radu Branislava Nušića i u umešnosti izrade autoportreta-fotografije putem mobilnog telefona.

Ostavi poruku odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.