XI Maraton želja – Sokobanja 2018.

Jedna od najpopularnijih tradicionalnih manifestacija u Sokobanji je “Maraton želja“, koja objedinjuje dobru zabavu, rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama Sokobanje, a održaće se jedanaesti put zaredom, u subotu 01. septembra.
Program manifestacije predviđa da učesnici obiđu lokalitete koji su u narodu vezani za ispunjenje želja i sakupe kupone čime stiču pravo na učešće u velikoj nagradnoj igri. Obilaze se lokacije prema sledećem redosledu: „Drvo želja“ u parku Banjica gde učesnici treba da dodirnu drvo i zamisle želju, „Bogorodica u steni“ gde učesnici zapisuju životne želje i ubacuju papirić u kutiju, Izvor Rujnik u podnožju Sokograda, gde učesnici bacaju novčić i zamišljaju želju. Instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja. Svako dobija kupon koji nosi sa sobom, i overava na određenom lokalitetu odgovarajućim pečatom, kao potvrdu da je posetio označeno mesto i zamislio želju. Učesnici mogu obići navedene lokacije u periodu  od 10:00 do 17:00 časova. Učesnici koji sakupe sve pečate učestvuju u velikoj nagradnoj igri. Zadnja destinacija su Grudonjske vodenice, gde učesnici treba da okrenu vodenični točak za sreću i popune overene kupone neophodnim podacima, kako bi učestvovali u glavnoj nagradnoj igri, a pored toga imaju mogućnost da učestvuju u igri iznenađenja i osvoje zanimljive nagrade.
Svake godine ova manifestacija beleži odličnu posećenost, jer pored druženja i obilaska prirodnih lepota, učesnici imaju priliku da osvoje i neku od vrednih nagrada. U subotu, 01. septembra od 20:00 časova, u amfiteatru Zavičajnog muzeja održaće se izvlačenje nagrada, a nakon toga koncert Danijela Kajmakoskog.

Ostavi poruku odgovori

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.