Proglašeni kraljevi ajvara četvrte sezone karavana „Izađi mi na teglu“!

Danas je u Sokobanji uspešno završena čevrta sezona najvećeg gurmanskog karavana na Balkanu. Karavan Izađi mi na teglu dobio je još jednog naj-ajvar majstora, vlasnika najboljeg recepta za „srpski kavijar“ u 2017. godini.  Ponosni nosioci titule takmičili su se pod nazivom „Frau Gabrijela“ i dolaze iz male opštine Kanjiža, tačnije iz sela po imenu Velebit koji broji nešto malo više od dve stotine duša.

Trideset najboljih ekipa iz svih krajeva Srbije među kojima su se našli vrsni kuvari ali i pravi gurmani, nadmetalo se danas svojim tajnim receptima u pripremanju ajvara, specijaliteta balkanske kuhinje i gospodara svake trpeze.

„Moram Vam reći da je pobeda u finalu ovako velike manifestacije nešto što uopšte nismo očekivali! Došli smo pre svega da se dobro zabavimo i da u najboljem svetlu predstavimo naše mesto. Presrećni smo zbog pobede i velika nam je čast što će se baš po našem receptu u sledećoj godini pripremati jedna serija ajvara pod čuvenim brendom Bakina Tajna, a pod nazivom Frau Gabrijela “ – izjavila je Biserka Čobanovkapiten ekipe i kraljica ajvara četvrte sezone karavana Izađi mi na teglu.

Drugo mesto osvojila je fenomenalna mlada ekipa sa prosekom godina ne većim od 15, koja je predstavljala Grad Leskovac pod imenom “Gimnazijalci” dok je treće mesto pripalo ekipi po nazivu “Srculenca” iz Vladičinog Hana.

Za izbor pobednika zadužen je bio tročlani stručni žiri u sledećem sastavu: Momčilo Conić – profesor gastronomije i međunarodni sudija Svetske asocijacije šefova kuvara, Žarko Bojović – gastronom i tehnolog iz oblasti prerade hrane i Nikola Janković – tehnolog i inženjer razvoja u kompaniji Foodland.

Pobednici velikog finala, pored titule kraljeva ajvara za sezonu 2017. osvojili su i vredne nagrade: Smederevac MBS 10, poklon karticu Unicredit banke u iznosu od 25.000 RSD kao i mogućnost da se baš po njihovom receptu priprema jedna ograničena serija ajvara pod brendom Bakina Tajna, a pod imenom pobedničke ekipe. Posebne nagrade dodeljene su za najkreativniju ekipu u finalnom događaju, za najbolju atmosferu u takmičaskoj ekipi kao i za najkreativniji naziv u celokupnoj sezoni.

 

Ostavi poruku odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.