X фото изазов, Сокобања 2017 – I место додељено фотографији „Хармонија“, аутора Зоране Стојковић из Сокобање

У складу са својом основном делатности  – промоцијом туристичке дестинације, Организација за туризам и културу Сокобања десети пут је организовала наградни конкурс за избор најлепше фотографије Сокобање – „Фото изазов – Сокобања 2017“. На конкурсу је учествовало више десетина аутора из целе Србије. Овогодишњи трочлани жири у саставу Александар Никодијевић, власник фотографске радње „Голд“ из Сокобање, Саша Петровић, дизајнер и фотограф-аматер из Сокобање и Александра Крстић дипломирани туризмолог из Сокобање, одредили су ужи избор од 40 фотографија, које су од 23. августа изложене у Галерији – легату „Милуна Митровића“ у Сокобањи. Посетиоци галерије изложбу могу погледати свакодневно од 07:00 – 15:00 сати. За обилазак је потребно јавити се запосленима у Туристичко-информативном центру Организације за туризам и културу Сокобања.
„Било је доста квалитетних фотографија и није био лак посао одредити најбоље. Утицаја на избор свакако је имала и тема овогодишњег Фото изазова, а то је „Откријте магију Сокобање, где старо постаје ново““, саопштили су чланови жирија.
Према њиховој оцени, првонаграђена фотографија је „Хармонија“ аутора Зоране Стојковић из Сокобање,  II  место жири је доделио фотографији „Весела дружина“ аутора Јоване Лепојевић из Сокобање, а треће место припало је фотографији Владана Димитријевића из Сокобање, под називом „Селфи код Амама“. У складу са пропозицијама манифестације и Одлуком УО Организације за туризам и културу Сокобања првонаграђеном припада награда у износу од 50.000 динара, друга награда је 30.000 динара и трећа 10.000 динара.

Остави поруку одговори