X foto izazov, Sokobanja 2017 – I mesto dodeljeno fotografiji „Harmonija“, autora Zorane Stojković iz Sokobanje

U skladu sa svojom osnovnom delatnosti  – promocijom turističke destinacije, Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja deseti put je organizovala nagradni konkurs za izbor najlepše fotografije Sokobanje – „Foto izazov – Sokobanja 2017“. Na konkursu je učestvovalo više desetina autora iz cele Srbije. Ovogodišnji tročlani žiri u sastavu Aleksandar Nikodijević, vlasnik fotografske radnje „Gold“ iz Sokobanje, Saša Petrović, dizajner i fotograf-amater iz Sokobanje i Aleksandra Krstić diplomirani turizmolog iz Sokobanje, odredili su uži izbor od 40 fotografija, koje su od 23. avgusta izložene u Galeriji – legatu „Miluna Mitrovića“ u Sokobanji. Posetioci galerije izložbu mogu pogledati svakodnevno od 07:00 – 15:00 sati. Za obilazak je potrebno javiti se zaposlenima u Turističko-informativnom centru Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja.
„Bilo je dosta kvalitetnih fotografija i nije bio lak posao odrediti najbolje. Uticaja na izbor svakako je imala i tema ovogodišnjeg Foto izazova, a to je „Otkrijte magiju Sokobanje, gde staro postaje novo““, saopštili su članovi žirija.
Prema njihovoj oceni, prvonagrađena fotografija je „Harmonija“ autora Zorane Stojković iz Sokobanje,  II  mesto žiri je dodelio fotografiji „Vesela družina“ autora Jovane Lepojević iz Sokobanje, a treće mesto pripalo je fotografiji Vladana Dimitrijevića iz Sokobanje, pod nazivom „Selfi kod Amama“. U skladu sa propozicijama manifestacije i Odlukom UO Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja prvonagrađenom pripada nagrada u iznosu od 50.000 dinara, druga nagrada je 30.000 dinara i treća 10.000 dinara.

Ostavi poruku odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.