Данас Сокобања и Србија обележавају 180 година организованог туризма

1837., 21. јуна, по новом или 8. јуна по старом календару, по налогу Књаза Милоша Обреновића, исписан је први Српски ваучер, којим је заставник Лазаревић из Крагујевца упућен на одмор и употребу лековите воде, у Сокобању. Овај документ декларише Сокобању туристичким местом са најдужом традицијом организованог туризма у земљи Програм обележавања ове изузетно важне годишњице почиње Свечаном седницом СО Сокобања, од 12 сати, у хотелу Моравица.

У програмском делу наступиће наша оперска дива Јадранка Јовановић. Програм у центру Сокобање почиње у 17:00 сати. Туристе на мермерном шеталишту, анимираће забављачи, жонглери, пантомимичари. У 18:00 у галерији – легату „Милуна Митровића“, биће отворене две изложбе: Изложба старих разгледница Сокобање – XИX – XX век и изложба уметничких радова „Врт уживања и станиште птица“ академске уметнице Леле Милосављевић из Сокобање.

Од 18:30 у амфитеатру испред музеја наступиће КУД „Соко“ и КУД „Младост“ из Читлука. Од 20:30 сати на Централном градском тргу наступа дечји хор „Соколићи“, а од 21:00 сат, на истом месту је концерт Биљане Крстић и „Бистрик“ оркестра.

Остави поруку одговори