Danas Sokobanja i Srbija obeležavaju 180 godina organizovanog turizma

1837., 21. juna, po novom ili 8. juna po starom kalendaru, po nalogu Knjaza Miloša Obrenovića, ispisan je prvi Srpski vaučer, kojim je zastavnik Lazarević iz Kragujevca upućen na odmor i upotrebu lekovite vode, u Sokobanju. Ovaj dokument deklariše Sokobanju turističkim mestom sa najdužom tradicijom organizovanog turizma u zemlji Program obeležavanja ove izuzetno važne godišnjice počinje Svečanom sednicom SO Sokobanja, od 12 sati, u hotelu Moravica.

U programskom delu nastupiće naša operska diva Jadranka Jovanović. Program u centru Sokobanje počinje u 17:00 sati. Turiste na mermernom šetalištu, animiraće zabavljači, žongleri, pantomimičari. U 18:00 u galeriji – legatu „Miluna Mitrovića“, biće otvorene dve izložbe: Izložba starih razglednica Sokobanje – XIX – XX vek i izložba umetničkih radova „Vrt uživanja i stanište ptica“ akademske umetnice Lele Milosavljević iz Sokobanje.

Od 18:30 u amfiteatru ispred muzeja nastupiće KUD „Soko“ i KUD „Mladost“ iz Čitluka. Od 20:30 sati na Centralnom gradskom trgu nastupa dečji hor „Sokolići“, a od 21:00 sat, na istom mestu je koncert Biljane Krstić i „Bistrik“ orkestra.

Ostavi poruku odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.