Počela izgradnja letnje pozornice „Vrelo“

Na lokaciji stare letnje pozornice „Vrelo“ u Sokobanji, počela je izgradnja novog objekta za održavanje kulturnih manifestacija, kapaciteta 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje. Opština Sokobanja obezbedila je 22 miliona dinara za izgradnju nove pozornice „Vrelo“, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije 18 miliona dinara. Rok za izgradnju prve faze letnje pozornice, odnosno velike scene, je 150 kalendarskih dana.

Nova letnja pozornica „Vrelo“ je projektovana kao savremeni objekat, koji će obezbediti fizičke i tehničke mogućnosti za organizovanje događaja za veći broj gledalaca – koncerte, muzičke događaje, festivale, predstava i sl. Pored velike scene predviđena je i mala scena, u obliku amfiteatra, u kome će se odvijati događaji manjeg obima, u okviru programa Banjskog kulturnog leta. Pozornica će dobiti i prateće prostorije kao što su garderoba, pomoćne prostorije za odlaganje rekvizita, grupa toaleta za sve korisnike.

Ceo ambijent biće uređen kako bi se zaštitile prirodne vrednosti potesa Vrelo u Sokobanji i biće u funkciji i tokom dana, kao mesto za zabavu i odmor, sa postavljenim mobilijarom, spravama za igru i zabavu i uređenim zelenim površinama i stazama za šetnju. Projekat podrazumeva i uređenje tri jezera između male i velike scene, a najveće od njih biće pretvarano u klizalište tokom zimskih meseci, što će značajno obogatiti zimsku turističku ponudu Sokobanje. Pored jezera biće izgrađen manji ugostiteljski objekat odnosno letnji šank, što će omogućiti i održavanje letnjih žurki na otvorenom. Ovako organizovan objekat biće i sjajna podrška, turistima omiljenom mestu, izletištu „Borići“.

Ostavi poruku odgovori