Maraton Želja

Početak  Dešavanja Maraton želja

Jedna od najpopularnijih tradicionalnih manifestacija u Sokobanji je „Maraton želja“, koja nudi dobru zabavu, rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama Sokobanje, a održaće se 15. put zaredom, 02. septembra 2023. godine.

 

Program manifestacije predviđa da učesnici obiđu lokalitete koji su u narodu vezani za ispunjenje želja i sakupe kupone čime stiču pravo na učešće u nagradnoj igri. Od toga neki lokaliteti su izuzetno značajni kulturno-istorijski i spomenici prirode, kao što su Sokograd, Bogorodica u steni i Grudonjske vodenice.

divider
divider
divider

Obilaze se lokacije prema sledećem redosledu: „Drvo želja“ u parku Banjica gde učesnici treba da dodirnu drvo i zamisle želju, „Bogorodica u steni“ gde učesnici zapisuju životne želje i ubacuju papirić u kutiju, Izvor Rujnik u podnožju Sokograda, gde učesnici bacaju novčić i zamišljaju želju. Instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja. Svaki učesnik dobija kupon koji nosi sa sobom, i overava na određenom lokalitetu odgovarajućim pečatom, kao potvrdu da je posetio označeno mesto i zamislio želju. Vreme obilaska je po želji učesnika od 10:00 do 17:00 časova. Učesnici koji sakupe sve pečate učestvuju u nagradnoj igri. Zadnja destinacija su Grudonjske vodenice gde učesnici treba da popune overene kupone neophodnim podacima, kako bi učestvovali u glavnoj nagradnoj igri, a pored toga imaju mogućnost da učestvuju u igri iznenađenja i osvoje zanimljive nagrade.

 

sokobanjska dešavanja

Ostale manifestacije u Sokobanji

Letnja pozornica